Nieuws

Gezocht: leden kascommissie

Wij van Energiek Goutum zijn op zoek naar leden kascommissie.

Hieronder vindt je de profielschets leden kascommissie Energiek Goutum

De kascommissie bestaat uit ten minste twee leden.
Doel commissie: het controleren van de boeken van de coöperatie.
Frequentie: eenmaal per jaar.
Bedoeling controleren boekhouding: beoordelen of de jaarrekening een goed beeld geeft van het vermogen, de bezittingen en verplichtingen per balansdatum, en dat de winst correct is bepaald. De jaarrekening is onderbouwd met een financiële administratie en een specificatie van correctieposten.
Rapportage: de kascommissie maakt verslag op van de controle en komt met een oordeel: akkoord of niet akkoord. Bij niet akkoord wordt onderbouwd waar dit op gebaseerd is. Het bestuur wordt geïnformeerd over het verslag en krijgt de gelegenheid om met een correctievoorstel te komen. De kascommissie doet verslag in de Algemene Ledenvergadering.

Profiel leden kascommissie:
• Boekhoudkundig onderlegd
• Financieel inzicht
• Begrip van jaarrekeningen
• Kritische instelling

Heb je interesse in deze functie neem dan contact op met ons.

Scroll to top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com