Nieuws

Programma Energiekcafe

Zoals aangekondigd houden wij vandaag een bijzonder EnergiekCafé met als thema ‘In Goutum de gasmeter op nul?’. Een zeer actueel onderwerp vanwege de komende Klimaatwet en de ontwikkelingen rondom het Klimaatakkoord dat concreet moet gaan bepalen hoe Nederland de komende jaren op duurzame energiebronnen gaat overschakelen. Bijgaande flyer hebben wij in Goutum huis-aan-huis verspreid.

Wij zijn er trots op deze avond Diederik Samsom als spreker in Goutum te hebben. Diederik één van de initiatiefnemers van de Klimaatwet en voorzitter van de Klimaattafel Bebouwde Omgeving. Hij is dus degene die het kabinet voorstellen doet waar wij bij ons energiegebruik allemaal mee te maken gaan krijgen. Een mooie gelegenheid om van hem de laatste stand van zaken te horen en over prangende onderwerpen in discussie te kunnen gaan.

Viktor Jakobsen, CEO van EAM Solar, komt tijdens het EnergiekCafé het plan voor de bouw van het zonnepark Wâldwei verder toelichten. Dit park kan met een opgesteld vermogen van 12 Megawatt gemakkelijk heel Goutum van duurzame stroom voorzien. Viktor komt dan ook vertellen hoe wij als energiedorp met behulp van het park stappen kunnen zetten om over te stappen op duurzaam opgewekte elektriciteit.

Kortom een uitgelezen moment om op het gebied van duurzame energie helemaal bijgepraat te worden. Wij rekenen dan ook op een overweldigende opkomst. En nog een reden om te komen: onder de aanwezige leden verloten we mooie duurzame prijzen die beschikbaar zijn gesteld door onze sponsoren: ABD Renault, Future Fuels, Orange Gas en de gemeente Leeuwarden.

Het programma ziet er als volgt uit:

Programma

19.15 uur Zaal open,

20.00 uur Opening en kort interview met de voorzitter – Jaap Jepma

20.10 uur ‘Fryslân, gidsland, energietransitie’ – Bouwe de Boer, gemeente Leeuwarden

20.45 uur ‘Solar PV and the future of energy’- Viktor Jakobsen, EAM Solar

21.30 uur ‘Hoe komen we van onze aardgasverslaving af?’ – Diederik Samson

22.15 uur Prijsuitreiking en sluiting

De bijeenkomst is gratis en open voor alle Goutumers. Neem dus gerust uw buren of vrienden mee.

Na afloop is de bar open voor een drankje voor eigen rekening.

Scroll to top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com