Visie en ambitie

Samen Goutum duurzaam maken

Verduurzamen kunnen we mogelijk maken door zaken gewoon op te pakken en laagdrempelig te maken. Daarbij geloven we sterk in samenwerking. Met een coöperatie kunnen we samen dingen voor elkaar krijgen die je alleen niet zo snel lukken. Lokale productie wordt in de komende jaren steeds belangrijker. Dat zie je nu al op verschillende vlakken gebeuren. Vandaar onze missie: samen Goutum duurzaam maken. De winst van Energiek Goutum wordt aangewend voor nieuwe energieprojecten.

We stimuleren innovatieve creatieve benaderingen. Dus niet alleen zonnepanelen op een dak plaatsen, maar ook vooral op manieren die misschien niet zo snel voor de hand liggen en andere duurzame energie toepassingen.

Wij geloven ook niet dat het moet gaan om de laagste prijs, maar om het bewust kiezen voor lokale stroom, tegen een concurrerende prijs.

Verder vertrouwen we op open en eerlijk zaken doen. We hebben daar de volgende waarden aan gekoppeld:

  • Samenwerken
  • Duurzaam
  • Transparant
  • Innovatief
  • Toekomstgericht

Onze ambities:

  • Samen Goutum duurzaam maken: zo snel mogelijk met zoveel mogelijk leden lokale energie opwekken
  • Meerdere gezamenlijke inkoopacties
  • Zoveel mogelijk (openbare of semi-openbare) gebouwen helpen om eigen energie op te wekken met behulp van gezamenlijke acties
  • Werken aan het bouwen van een eigen zonneveld samen met onze leden

Duurzaamheid is ook iets wat ons allemaal aangaat. Vandaar dat wij graag samenwerken met verschillende partijen, bij voorkeur lokaal. Zoals bijvoorbeeld de leveranciers van zonnepanelen, verenigingen, bewoners uit in verschillende delen van Goutum en onze sponsoren.

Soms lijkt duurzaam ver van ons bed, of iets wat alweer ‘voorbij’ is. Maar niets is minder waar. Het is nog maar net begonnen. Veel duurzame toepassingen zie je niet terug, maar zit in producten die we dagelijks gebruiken. Zo zitten er in nieuwe auto’s veel gerecycled materiaal. Zoals oude plastic PET flessen die als grondstof voor dashboards gebruikt worden. En zo zijn er nog tal van voorbeelden.

Maar het mooie van zelf stroom en energie opwekken vinden wij dat het zichtbaar is. Je draagt letterlijk zelf iets bij.

Scroll to top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com