Waarom een coöperatie?

Waarom kiezen voor Energiek Goutum?

Er zijn meer (landelijke) initiatieven om over te stappen naar eigen duurzame energie. Aansluiten bij Energiek Goutum heeft diverse voordelen:

  • Het is van en voor Goutumers
  • Dichtbij en zichtbaar
  • U draagt bij aan lokale ontwikkelingen en economie, ook voor de volgende generatie
  • Wij hebben geen winstoogmerk
  • U kunt zelf actief meewerken aan projecten

Wij werken zoveel mogelijk met lokale bedrijven en mensen, om hiermee de lokale bedrijvigheid te stimuleren. Als u aansluit bij Energiek Goutum, werkt u hier ook aan mee.

Voor wie?

Energiek Goutum is er voor particulieren, bedrijven, scholen, verenigingen etc. Kortom: voor iedereen binnen Goutum die duurzame energie een warm hart toedraagt en stappen wil maken op dit gebied.

Waarom een coöperatie?

Coöperaties waren vroeger heel normaal. Denk aan boeren, melkproducenten en ook banken. De Rabobank, ooit als Boerenleenbank begonnen, is daar een voorbeeld van. Vandaag de dag komen coöperaties vanuit de burgers steeds meer op. Leden hebben inspraak, er is een bestuur en er zijn vrijwilligers die zich inzetten voor de goede zaak. Als coöperatie kunnen wij ons verenigen en zo gezamenlijk doelen bereiken die los van elkaar moeilijker te bereiken zijn. Wij hebben geen winstoogmerk. Daardoor zijn wij per definitie prijsgunstiger. Zo gaat ook een deel van de opbrengsten naar speciale projecten binnen Goutum, die wat financiële hulp van buitenaf kunnen gebruiken. Op die manier vloeit er via onze leden (de inwoners van Goutum) geld richting projecten binnen Goutum. En verdwijnt het niet naar bijvoorbeeld grote buitenlandse energiemaatschappijen.

Kwaliteit en prijsvoordelen

Als coöperatie hebben wij een lage kostenstructuur. Dat is goed voor de tarieven. Maar een goede prijs betekent niet automatisch de goedkoopste te willen zijn. Want kwaliteit en levensduur zijn van groot belang. Wij selecteren gekwalificeerde leveranciers van ondermeer zonnepanelen en gekwalificeerde installateurs. Bedrijven die voor kwaliteit staan.

Scroll to top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com